Početak » Novosti » Mladi lingvisti u Naučnom klubu

Mladi lingvisti u Naučnom klubu

Lingvistička sekcija Gimnazije, koju vode profesorke  Dušica Dobrodolac i Stanislava Arsić, realizovala  je, u saradnji sa Naučnim klubom Centra za stručno usavršavanje, lingvistički čas, 29. novembra 2019. godine.

Čas je bio namenjen učenicima osmog razreda koje zanimaju savremene jezičke nedoumice.

Prvi deo časa vodile su učenice drugog razreda filološkog smera Ana Arsić, Marina Krstić i Miona Dimitrijević, koje su putem primera najčešćih jezičkih i pravopisnih grešaka podsetile na neophodnost poštovanja normi standardnog srpskog jezika. Interaktivnim pristupom primerima osvežili smo znanje o pravopisnoj  normi.

Drugi deo časa vodili su učenice 3/1 Anica Stamenković, Andrijana Petrović i Ana Marjanović. One su predstavile Istraživačku stanicu Petnica, odnosno svoje projekte iz oblasti leksikologije. Osim toga bilo je reči i o počecima slovenske pismenosti.

Učenici osmog razreda iz osnovnih škola “Nada Popović” i  “Jovan Popović”, pokazali su odlično znanje i aktivno su učestvovali u realizaciji časa. Bio je ovo ujedno i prikladan način da ih informišemo o programu smerova zastupljenih u Gimnaziji.

Andrijana Petrović 3/1

Preuzmite

Arhiva vesti