Gimnazija Kruševac

slide01 slide02 slide03 slide04 slide05 slide06
Navigacija
Učitavanje...
Prijava
Korisničko ime

Lozinka



Još niste član?
Kliknite ovde da se registrujete.

Zaboravljena lozinka?
Zatražite novu ovde.
Ekološka, zajednička i inteligentna mobilnost

Grad Kruševac, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja, saobraćajnom policijom, Turističkom organizacijom, Školskom upravom i drugim gradskim ustanovama, i ove godine tradicionalno učestvuje u organizovanju aktivnosti u okviru međunarodne manifestacije „Evropska nedelja mobilnosti“ koja se obeležava svake godine od 16. do 22. septembra. Pošto je prošle godine među 2427 gradova, koliko ih je organizovalo ovu manifestaciju, naš “carski grad“ bio među prvih 10, ove godine manifestacija je obogaćena nizom dodatnih kulturnih, edukativnih, sportskih i zabavnih aktivnosti.

ned.mob.2017.1.JPG

Drugog dana Nedelje mobilnosti domaćin zanimljivog predavanja bila je naša škola. Dana 18. septembra, u kabinetu fizike, predstavnica Gradske uprave Jelena Nikolić, diplomirani inženjer arhitekture, održala je interesantno, u isto vreme i edukativno, predavanje  na temu „Ekološka, zajednička i inteligentna mobilnost“. Ova zanimljiva prezentacija za cilj je imala da podigne svest o zagađenju životne sredine, značaju fizičke aktivnosti i podstakne nas na zdraviji život. Posle predavanja obogaćenog kratkim filmom, koji je istakao razlike između biciklističke infrastrukture Beča i Beograda, učenici trećeg razreda složili su se da im je mašta zagolicana i da će im novostečeno znanje sigurno biti od koristi na predstojećoj ekskurziji. Takođe, imali smo priliku da čujemo nešto više o planovima za unapređenje i povećanje korišćenja javnog prevoza i izgradnji novih biciklističkih staza svetskog nivoa.

ned.mob.2017.2.JPG

Motivisani ovom plodonosnom vizijom koja je ostavila samo pozitivne utiske na sve prisutne, učenici su takođe imali priliku da prodiskutuju sa gospođom Nikolić o ovoj relevantnoj temi današnjice. Najviše nas je zanimalo na koji način mi možemo doprineti sprovođenju ovog projetka. Saznali smo da samo širenje svesti o ovom problemu modernog društva veoma doprinosi njegovom rešavanju, ali da uvek prvo moramo početi od nas samih. Jer ponekad zaboravimo da šta priroda uskrati, niko ne može dati. Mislite pozitivno, budite promene u svetu!

Bojić Mihajlo II-8

Ćirković Marta  III-1


Pogledajte film
Zaštita učenika od nasilja
Gimnazijalci
Bivši gimnazijalci...
U godini jubileja predstavljamo bivše učenike Gimnazije:

GIMNAZIJALCI
Preuzmite
Internest
Posetite nas na Facebook strani

Fama - Istorija glasina

Bezbedan Internet
Sajt našeg učenika, Mihajla Šumakovića, koji sadrži brojne savete kako se zaštiti na internetu, aktuelne teme i probleme na svetski povezanoj mreži računara

bezbedaninternet.netai.net