Početak » Reč direktora

Reč direktora

U moru reči, izgovorenih i napisanih za 148 godina postojanja Gimnazije, moja će biti samo još jedna kap, pa ipak, odgovornost zbog te izgovorene reči nije ništa manja.

Postojanost ove škole uslovljena je bogatim sadržajem nastave i vannastavnih aktivnosti, kvalitetom učenika i njihovih predavača, tako da svaka priča o Gimnaziji, ma koliko puta ponovljena, mora uključivati taj sadržaj, da ne bi bila samo prazna priča o slavi.

Čime smo ove školske 2012/2013. godine, ostvarili, a možda i prevazišli očekivanja?

U okviru tradicionalnog obeležavanja Evropskog dana jezika, organizovali smo originalnu izložbu nacionalnih kuhinja i muzički kviz. Takođe tradicionalno, ali svaki put novo usled eksplozije kreativnosti, proslavili smo Dan maternjeg jezika, učestvovali na Tinfestu, snimili film o Božidaru Karađorđeviću i film o Gimnaziji, proslavili Savindan i Dan škole. Učestvovali smo na konkursima Evropska lista i Internest, družili se sa učenicima diljem Srbije i sveta, učestvujući u projektima Connecting classrooms i Interkultura. Bili smo gosti u Mariboru i Celju i domaćini njihovih učenika i profesora kada su nam uzvratili posetu. Imali smo goste predavače sa fakulteta i iz naučnih udruženja, sporadično, ali i tradicionalno, u okviru Dana Eureke i ponovnog učestvovanja u Internestu.

Videli smo kako stručno usavršavanje može biti i zabavno i korisno ne samo pojedinačno, već i za bolje funkcionisanje kolektiva, pa samim tim i nastave. „Zastrašujući“ nazivi tih seminara (Kompetentan nastavnik, motivisan učenik) nisu nas sprečili da se na njima lepo družimo.

Na takmičenjima iz gotovo svih predmeta već smo veterani, i po učestvovanju i po nagradama. Prva književna olimpijada pružila nam je novi izazov, a mi smo mu, očekivano, uspešno odgovorili.

Iako prvi put govorim sa ove pozicije, nije bilo teško dodati još jednu kap u more reči o našoj Gimnaziji. Valjda zato što se mnogo dobrog, pametnog i lepog sastalo na ovom mestu pa odleva napadima svake vrste, nameravajući da u tome istraje i narednih vek i po, najmanje.

Biljana Dačić

Vakcinacija

Arhiva vesti
Bivši gimnazijalci...
U godini jubileja predstavljamo bivše učenike Gimnazije:

GIMNAZIJALCI


Gimnazija na YouTube...
GIMNAZIJA NA YouTube

Preuzmite