Почетак » Новости » Уметнички предах

Уметнички предах

У четвртак, 17. новембра, у вечерњим сатима, кабинет за музичку културу постао је на тренутак својеврсна камерна сцена у Гимназији.

Догађај је уприличен у знак добродошлице  гостима из Гимназије Цеље – Центар, а састојао се из низа тачака у којима је дошао до изражаја литерарни, музички и ликовни таленат гимназијалаца. Организатори и реализатори били су ученици смера за сценску и аудио-визуелну уметност, нарочито 3/11 као „најстарије“ међу њима, мада су и “најмлађи” (1/11) били више него достојни сарадници (Вида Марковић, Александра Дакић, Катарина Николић, Сташа Петровић…). Најзаслужнији за остварење овог дружења  је ученик 3/11, Лука Кијачић који је читао своју поезију и водио програм.

Свирањем и певањем вече су улепшале  ученице Дуња Јовановић, Дејана Беговић и Наталија Анђелић, а спој поезије и музике нас је посебно одушевио у нумери насталој као производ ученичке креативности у процесу који укључује писање стихова, компоновање и извођење.

Професорка ликовне културе, Милена Коматиновић, представила је ликовне радове ученика као и пар филмских вежби које су ученици урадили на часовима предмета аудио-визуелне уметности. Вече је тако протекло као колаж ученичког стваралаштва обухваћеног наставом и ваннаставним активностима, док су присутни, домаћи и гости, у томе искрено уживали.

Преузмите

Архива вести