Почетак » Реч директора

Реч директора

У мору речи, изговорених и написаних за 148 година постојања Гимназије, моја ће бити само још једна кап, па ипак, одговорност због те изговорене речи није ништа мања.

Постојаност ове школе условљена је богатим садржајем наставе и ваннаставних активности, квалитетом ученика и њихових предавача, тако да свака прича о Гимназији, ма колико пута поновљена, мора укључивати тај садржај, да не би била само празна прича о слави.

Чиме смо ове школске 2012/2013. године, остварили, а можда и превазишли очекивања?

У оквиру традиционалног обележавања Европског дана језика, организовали смо оригиналну изложбу националних кухиња и музички квиз. Такође традиционално, али сваки пут ново услед експлозије креативности, прославили смо Дан матерњег језика, учествовали на Тинфесту, снимили филм о Божидару Карађорђевићу и филм о Гимназији, прославили Савиндан и Дан школе. Учествовали смо на конкурсима Европска листа и Интернест, дружили се са ученицима диљем Србије и света, учествујући у пројектима Connecting classrooms и Интеркултура. Били смо гости у Марибору и Цељу и домаћини њихових ученика и професора када су нам узвратили посету. Имали смо госте предаваче са факултета и из научних удружења, спорадично, али и традиционално, у оквиру Дана Еуреке и поновног учествовања у Интернесту.

Видели смо како стручно усавршавање може бити и забавно и корисно не само појединачно, већ и за боље функционисање колектива, па самим тим и наставе. „Застрашујући“ називи тих семинара (Компетентан наставник, мотивисан ученик) нису нас спречили да се на њима лепо дружимо.

На такмичењима из готово свих предмета већ смо ветерани, и по учествовању и по наградама. Прва књижевна олимпијада пружила нам је нови изазов, а ми смо му, очекивано, успешно одговорили.

Иако први пут говорим са ове позиције, није било тешко додати још једну кап у море речи о нашој Гимназији. Ваљда зато што се много доброг, паметног и лепог састало на овом месту па одлева нападима сваке врсте, намеравајући да у томе истраје и наредних век и по, најмање.

Биљана Дачић

Вакцинација

Архива вести
Bivši gimnazijalci...
У години јубилеја представљамо бивше ученике Гимназије:

ГИМНАЗИЈАЛЦИ


Gimnazija na YouTube...
ГИМНАЗИЈА НА YouTube

Преузмите