Почетак » Новости » “Амнезија” одушевила публику

“Амнезија” одушевила публику

Прва генерација одељења ученика сценског и аудио – визуелног одељења је 13. априла премијерно одиграла представу „Амнезија“ у форми јавног часа у просторијама Беле сале Културног центра Крушевац.

Ученици одељења 4/11 су представили продукт свог четворогодишњег образовања кроз адатацију епизоде „Амнезија“ серије „Отворена врата“. На почетку перформанса је говор читала Ана Тимотијевић; у говору је објашњен повод постојања завршног пројекта и начин на који смо дошли од идеје до реализације.

Представу су режирале Тамара Гашић и Марија Трифуновић, продукцију је потписала Катарина Драгоњић, а адаптацију оригиналног текста су вршили Теодора Павловић, Марија Трифуновић, Тамара Гашић и Катарина Драгоњић. Инспицијацију су радиле Ана Тимотијевић и Теодора Павловић, а сценографију и костимографију су радиле Мина Манојловић и Софија Миленковић.

На даскама које живот значе су корачали Милица Димитровски (у улози Цакане), Дејана Беговић (у улози Светислава), Теодора Крстић (у улози Милице), Марија Трифуновић (у улози Војкана), Мила Филиповић (у улози Угриновића), Калина Чекрлић (у улози Ане), Борис Глигоријевић (у улози Миланчета), Катарина Драгоњић (у улози Шуваковића) и Лука Кијачић (у улози тетка Ангелине).

Ученици су одабрали и обрадили овај текст јер је ова серија култна и ванвременска. Порука коју су послали је критика кича и шунда и важност породичних односа.

Ментор пројекта била је предметни професор сценских уметности, Ивана Несторовић, која је била укључена као координатор пројекта, али и као подршка и активни посматрач целог процеса. Њене индикације су биле од великог значаја при раду на пројекту.

Због пријатних реакција публике, планира се следеће извођење у наредном периоду о чему ће ученици бити благовремено обавештени.

Катарина Драгоњић 4/11

Преузмите

Архива вести