Početak » Novosti » “Amnezija” oduševila publiku

“Amnezija” oduševila publiku

Prva generacija odeljenja učenika scenskog i audio – vizuelnog odeljenja je 13. aprila premijerno odigrala predstavu „Amnezija“ u formi javnog časa u prostorijama Bele sale Kulturnog centra Kruševac.

Učenici odeljenja 4/11 su predstavili produkt svog četvorogodišnjeg obrazovanja kroz adataciju epizode „Amnezija“ serije „Otvorena vrata“. Na početku performansa je govor čitala Ana Timotijević; u govoru je objašnjen povod postojanja završnog projekta i način na koji smo došli od ideje do realizacije.

Predstavu su režirale Tamara Gašić i Marija Trifunović, produkciju je potpisala Katarina Dragonjić, a adaptaciju originalnog teksta su vršili Teodora Pavlović, Marija Trifunović, Tamara Gašić i Katarina Dragonjić. Inspicijaciju su radile Ana Timotijević i Teodora Pavlović, a scenografiju i kostimografiju su radile Mina Manojlović i Sofija Milenković.

Na daskama koje život znače su koračali Milica Dimitrovski (u ulozi Cakane), Dejana Begović (u ulozi Svetislava), Teodora Krstić (u ulozi Milice), Marija Trifunović (u ulozi Vojkana), Mila Filipović (u ulozi Ugrinovića), Kalina Čekrlić (u ulozi Ane), Boris Gligorijević (u ulozi Milančeta), Katarina Dragonjić (u ulozi Šuvakovića) i Luka Kijačić (u ulozi tetka Angeline).

Učenici su odabrali i obradili ovaj tekst jer je ova serija kultna i vanvremenska. Poruka koju su poslali je kritika kiča i šunda i važnost porodičnih odnosa.

Mentor projekta bila je predmetni profesor scenskih umetnosti, Ivana Nestorović, koja je bila uključena kao koordinator projekta, ali i kao podrška i aktivni posmatrač celog procesa. Njene indikacije su bile od velikog značaja pri radu na projektu.

Zbog prijatnih reakcija publike, planira se sledeće izvođenje u narednom periodu o čemu će učenici biti blagovremeno obavešteni.

Katarina Dragonjić 4/11

Preuzmite

Arhiva vesti