Početak » Novosti » Dan planete zemlje

Dan planete zemlje

Odeljenje 4/10 posvetilo je jedanu nedelju pripremi radionica i prezentacija povodom Dana planete. Svojim angažmanom, odeljenje je razdelilo teme kako bi što sveobuhvatnije pokrilo važnost očuvanja naše planete.

Cilj ovih aktivnosti je bio interdisciplinarni pristup ekološkim temama uz primenu steam metoda učenja. Mentor je prof. biologije Aleksandra Radomirović – učesnik Erazmus+ projekta .
Prva grupa je istraživala važnost vode, fokusirajući se na njenu vitalnu ulogu za život na Zemlji i na načine kako je možemo očuvati.

Druga grupa je istraživala jedinstvenost planete Zemlje kao jedine poznate planete na kojoj postoji život, ističući važnost očuvanja i istraživanja planete Zemlje.
Treća grupa je istraživala ekstreme Zemlje, kao što su specifične klime i najviše i najniže temperature, podsećajući nas na raznolikost i ranjivost naše planete.


Četvrta grupa se fokusirala na najveće žive organizme na svetu, istražujući čuda prirode i podsećajući nas na čudesne oblike života koji nas okružuju.
Peta grupa je istraživala Zemlju i njene aktivne tektonske ploče, naglašavajući dinamiku naše planete i njenu sposobnost da oblikuje svoju površinu.
Šesta grupa je istraživala klimatske promene i promovisala ideje o zelenijem načinu života i važnosti reciklaže, nadajući se da će njihovi materijali inspirisati mlade generacije i podstaći ih na inovativna rešenja za očuvanje naše planete.


Odeljenje se nada da će pripremljeni materijali poslužiti kao osnova za dalje učenje i akciju, te da će mladi nastaviti da dopunjuju ove ideje novim saznanjima i inovativnim pristupima rešavanju problema očuvanja naše dragocene Zemlje.
Julija Petrović 4/10

Preuzmite

Arhiva vesti