Početak » Novosti » Dorasli poslovnom izazovu

Dorasli poslovnom izazovu

U Kragujevcu, 22. Novembra 2022. godine, u hotelu “Kragujevac”, održano je regionalno takmičenje centralne Srbije “Poslovni izazov” u organizaciji “Dostignuća mladih Srbije”.

Na takmičenju se okupilo 105 srednjoškolaca iz čak 26 srednjih škola i 18 gradova Srbije u izazovu kreiranja inovativnog proizvoda/usluge koji rešavaju problem bezbednosti na internetu.

 

Našu školu predstavljali su učenici 4/9 Vladeta Malićanin, Milja Stojanović, Veljko Nedeljković i učenik 4/7 Vukašin Lukić, pod mentorstvom profesorke Marije Urošević. Učenike je ocenjivao stručni žiri sa menadžerskih pozicija kompanija i institucija partnera događaja.

Na postolje za treće mesto popeo se tim broj 12, među kojima je bio i učenik naše gimnazije, Vukašin Lukić. Njegov proizvod bile bi specijalne maske za telefon koje bi korisnicima pružale zaštitu identiteta i podataka ograničavanjem dostupnosti kamere i mikrofona od zloupotrebe. Takođe, ova maska bi ograničila obaveštenja aplikacija i time pomogla korisnicima da se bolje fokusiraju. Ekipu su činili:

Đurđina Mišić – Gimnazija “Vuk Karadžić”, Trstenik
Danilo Jovanović – Srednja škola “Nikola Tesla”, Batočina
Sofija Đurđević – Prva kragujevačka gimnazija, Kragujevac
Vukašin Lukić – Gimnazija, Kruševac
Mladen Todorović – TTPŠ “Despot Đurađ”, Smederevo.

 

Veliki digitalni aplauz za naše mlade preduzetnike iz 4/9 Vladetu, Milju i Veljka kao i Vukašina iz 4/7, plasiranog na Nacionalni “Poslovni izazov” koji će se održati u februaru mesecu naredne godine. Vukašin će se boriti za plasman na “Poslovni izazov zapadnog Balkana”.

Marija Urošević, prof.

Preuzmite

Arhiva vesti