Почетак » Новости » Трансформација (шифра ЕПАЛЕ)

Трансформација (шифра ЕПАЛЕ)

У послу који је као ,,додатак, вишак, ничим оправдан ентузијазам” често чујемо ону народну која говори о новцу за улазак у коло, и дупло већем  за излазак из истог. Реторско питање је : шта ми је ово требало? Али, мало времена прође и човек схвати да је упркос свему вредело, да је малчице богатији, креативнији, малчице порастао у сопственим очима.

У среду, 21. децембра, на Националној ЕПАЛЕ конференцији, одржаној у главном граду, екипа из наше Гимназије добила је који сантиметар више. 

Где сте то били? Шта је то ЕПАЛЕ?

ЕПАЛЕ је акроним (Electronic Platform for Adult Learning in Europe) и захваљујући пријави неуморног ентузијасте и вође експедиције, професорки Александри Филиповић, конкурисали смо са примерима добре праксе у образовању одраслих, реализованом током YESSS пројекта – сећате се оне добре забаве у октобру 2021? Е, тако смо неочекивано ушли у топ 10! Дакле, забава још увек траје!

У општем дигиталном лудилу двадесет и првог века слушали смо предавача из Турске, отишли до Рејкјавика, вратили се у Београд. Тако је лако било обићи мало света, разменити искуства и поново се присетити племенитости посла који радимо. Без граница, пасоша и језичких баријера, уочисмо да нас муче баш исти проблеми и лакше је кад их у интернационалном друштву решавамо.

Можда у наредној експедицији порастемо још мало и оповргнемо законе биологије који говоре о смањивању у неким зрелим годинама. Немојте се изненадити када патуљак постане див!

Слађана Дамњановић

 

Преузмите

Архива вести