Početak » Novosti » Transformacija (šifra EPALE)

Transformacija (šifra EPALE)

U poslu koji je kao ,,dodatak, višak, ničim opravdan entuzijazam” često čujemo onu narodnu koja govori o novcu za ulazak u kolo, i duplo većem  za izlazak iz istog. Retorsko pitanje je : šta mi je ovo trebalo? Ali, malo vremena prođe i čovek shvati da je uprkos svemu vredelo, da je malčice bogatiji, kreativniji, malčice porastao u sopstvenim očima.

U sredu, 21. decembra, na Nacionalnoj EPALE konferenciji, održanoj u glavnom gradu, ekipa iz naše Gimnazije dobila je koji santimetar više. 

Gde ste to bili? Šta je to EPALE?

EPALE je akronim (Electronic Platform for Adult Learning in Europe) i zahvaljujući prijavi neumornog entuzijaste i vođe ekspedicije, profesorki Aleksandri Filipović, konkurisali smo sa primerima dobre prakse u obrazovanju odraslih, realizovanom tokom YESSS projekta – sećate se one dobre zabave u oktobru 2021? E, tako smo neočekivano ušli u top 10! Dakle, zabava još uvek traje!

U opštem digitalnom ludilu dvadeset i prvog veka slušali smo predavača iz Turske, otišli do Rejkjavika, vratili se u Beograd. Tako je lako bilo obići malo sveta, razmeniti iskustva i ponovo se prisetiti plemenitosti posla koji radimo. Bez granica, pasoša i jezičkih barijera, uočismo da nas muče baš isti problemi i lakše je kad ih u internacionalnom društvu rešavamo.

Možda u narednoj ekspediciji porastemo još malo i opovrgnemo zakone biologije koji govore o smanjivanju u nekim zrelim godinama. Nemojte se iznenaditi kada patuljak postane div!

Slađana Damnjanović

 

Preuzmite

Arhiva vesti