Почетак » Секције » Драмска секција

Драмска секција

Драмска секција Гимназије у овој школској 2017/2018. години имала је велики број чланова који су од почетка радили са пуно надахнућа и ентузијазма. Петнаесторо глумаца и петоро сарадника (суфлер, мајстори тона и светла, шминкери), уз помоћ професора,  свим срцем су се предали овој колективној игри. Након дугог периода затишја, који се састојао од прикупљања предлога за избор текста који би подразумевао све критеријуме за рађање успешног сценског остварења, појавила се идеја која је све одушевила.После седам година у нашој школи поново се појавио дух мајстора комедије, Жоржа Фејдоа. Текст „Хотел Слободан промет“ никога није оставио равнодушним. Сви су се сложили да, као и у неколико претходних година, режија представе буде плод тимског рада целе групе. Сваки члан имао је прилику да каже шта мисли, да предложи најбоље решење. При томе је веома инсистирано и на најситнијим детаљима. То је довело до њихове веома добре сарадње, узајамног помагања и зближавања, што им је помогло да функционишу као једно биће.

Месец и по дана од почетка озбиљног и напорног рада представа је била спремна за извођење.  Премијера је била на „Тин фесту“, такмичењу драмских секција средњих школа града Крушевца. На овом фестивалу чланови драмске секције су достојно представили нашу школу, одигравши у једном дану  две представе у којима су сви блистали. То је донело награду за друго место по мишљењу стручног жирија и треће место по вршњачком жирију, што је изазвало велико изненађење код гледалаца који су дубоко веровали да представа „Хотел Слободан промет“ треба да буде победник. Поред тога освојено је и више награда за глумачка остварења, од којих је једна специјална награда за колективну игру. За овај труд и успех ученике је директорка наше школе наградила одласком у Југословенско драмско позориште, где су одабрали да погледају представу рађену по истом тексту.

Након тога драмска секција наступа на окружном такмичењу драмских аматера  Расинског округа ФЕДРАРО и у оквиру обележавања Дана школе наше Гимназије. Да ли ће представа „Хотел Слободан промет“ наставити да живи показаће време, али драмска секција већ има нове идеје и занимљиве планове за наредну школску годину.

Невена Симић, проф.

Нела Милојевић, проф.

 

 

 

Преузмите

Архива вести