Početak » Sekcije » Dramska sekcija

Dramska sekcija

Dramska sekcija Gimnazije u ovoj školskoj 2017/2018. godini imala je veliki broj članova koji su od početka radili sa puno nadahnuća i entuzijazma. Petnaestoro glumaca i petoro saradnika (sufler, majstori tona i svetla, šminkeri), uz pomoć profesora,  svim srcem su se predali ovoj kolektivnoj igri. Nakon dugog perioda zatišja, koji se sastojao od prikupljanja predloga za izbor teksta koji bi podrazumevao sve kriterijume za rađanje uspešnog scenskog ostvarenja, pojavila se ideja koja je sve oduševila.Posle sedam godina u našoj školi ponovo se pojavio duh majstora komedije, Žorža Fejdoa. Tekst „Hotel Slobodan promet“ nikoga nije ostavio ravnodušnim. Svi su se složili da, kao i u nekoliko prethodnih godina, režija predstave bude plod timskog rada cele grupe. Svaki član imao je priliku da kaže šta misli, da predloži najbolje rešenje. Pri tome je veoma insistirano i na najsitnijim detaljima. To je dovelo do njihove veoma dobre saradnje, uzajamnog pomaganja i zbližavanja, što im je pomoglo da funkcionišu kao jedno biće.

Mesec i po dana od početka ozbiljnog i napornog rada predstava je bila spremna za izvođenje.  Premijera je bila na „Tin festu“, takmičenju dramskih sekcija srednjih škola grada Kruševca. Na ovom festivalu članovi dramske sekcije su dostojno predstavili našu školu, odigravši u jednom danu  dve predstave u kojima su svi blistali. To je donelo nagradu za drugo mesto po mišljenju stručnog žirija i treće mesto po vršnjačkom žiriju, što je izazvalo veliko iznenađenje kod gledalaca koji su duboko verovali da predstava „Hotel Slobodan promet“ treba da bude pobednik. Pored toga osvojeno je i više nagrada za glumačka ostvarenja, od kojih je jedna specijalna nagrada za kolektivnu igru. Za ovaj trud i uspeh učenike je direktorka naše škole nagradila odlaskom u Jugoslovensko dramsko pozorište, gde su odabrali da pogledaju predstavu rađenu po istom tekstu.

Nakon toga dramska sekcija nastupa na okružnom takmičenju dramskih amatera  Rasinskog okruga FEDRARO i u okviru obeležavanja Dana škole naše Gimnazije. Da li će predstava „Hotel Slobodan promet“ nastaviti da živi pokazaće vreme, ali dramska sekcija već ima nove ideje i zanimljive planove za narednu školsku godinu.

Nevena Simić, prof.

Nela Milojević, prof.

 

 

 

Preuzmite

Arhiva vesti