Početak » Novosti » Erazmus + projekat akreditacije – IKT alati za kreativnu i kolaborativnu učionicu

Erazmus + projekat akreditacije – IKT alati za kreativnu i kolaborativnu učionicu

U okviru projekta Erazmus akreditacije realizovana je prva u nizu mobilnosti planiranih za ovu školsku godinu. Kurs za nastavnike “IKT alati za kreativnu i kolaborativnu učionicu” održan je od 4. do 9. marta 2023. u Kampus Akademiji u San Kristobal de la Laguni (Španija).

Nastavnici Aleksandra Filipović, profesorka matematike i Dejan Orolić, profesor matematike su pohađali kurs zajedno sa kolegama iz drugih evropskih zemalja.

Tokom kursa o IKT alatima koji učionicu mogu učiniti dinamičnijom i zanimljivijom, učesnici su proširili svoja znanja i stekli nova o nizu različitih mogućnosti kako savremene tehnologije mogu pomoći u nastavi. Kurs se bazirao na različitim softverima koji unapređuju nastavu i čine je savremenijom, kao i na mogućnostima izmeštanja nastave van školskog prostora. Razgovaralo se i o veštačkoj inteligenciji kao značajnoj mogućnosti za unapređenje planiranja i sprovođenja nastave. Na kraju, učesnici su upoznati i sa španskim školskim sistemom, pa su mogli da naprave poređenje sa našim.

Opšti utisak učesnika je da su organizatori kursa bili veoma profesionalni i srdačni. Sa kolegama iz drugih zemalja (Nemačka, Švedska, Hrvatska, Belgija, Slovačka, Grčka) ostvaren je izvanredan kontakt i otvorene su nove mogućnosti za saradnju. Tome su doprineli i organizovani obilasci La Lagune i Nacionalnog parka El Teide koji su učesnicima omogućili da upoznaju lokalnu kulturu i prirodne lepote.

Sledeća faza projekta podrazumeva niz prezentacija tokom kojih će učesnici podeliti stečena znanja, zaključke i utiske sa kolegama, učenicima i zainteresovanom javnošću i primeniti ih u nastavi.

prof. Aleksandra Filipović i prof. Dejan Orolić

Preuzmite

Arhiva vesti