Почетак » Новости » Гимназијалци у Цељу

Гимназијалци у Цељу

Размена са Гимназијом Цеље—Центер се наставља: у мају су цељске гимназијалке боравиле четири дана у Србији, а у октобарској епизоди су крушевачки гимназијалци боравили четири дана у Словенији.

Седамнаесторо ученика наше школе пристигло је у Цеље увече 4. октобра. Већ наредног јутра кренули су у Љубљану, обишли градско језгро, Музеј банкарства и Музеј илузија. И следећа два дана протекла су динамично: пратили су наставу са својим домаћицама и дружили се са цељским гимназијалцима, упознали се са градским знаменитостима, ишли на Цељски град — тврђаву на оближњем брду, у Цељском дому слушали оперу „Веверичек посебне сорте“, посетили Технопарк— јавни завод за неговање науке, технологије и иновативности, присуствовали отварању изложбе фотографија у Галерији ГЦЦ у уметничком кварту Цеља, уживали у словеначком гостопримству и лепом времену, провели једну необичну ноћ у школи…

Ујутро 8. октобра кренули су кући. Са собом су понели много лепих утисака, занимљивих запажања, важних сазнања, мудрих закључака, упечатљивих доживљаја и вредних успомена.

Део тога дочараће вам фотографије из  галерије >>>

http://gimnazija.org.rs/bwg_gallery/celje-razmena/

Трећи део размене планиран је за крај фебруара 2023.

Преузмите

Архива вести