Početak » Novosti » Projekat Yesss u Gimnaziji

Projekat Yesss u Gimnaziji

U sklopu projekta „Mladi preduzetnici u srednjoj školi – YESSS“, u periodu od 11. do 13. maja u Kruševcu je održana Transnacionalna evaluaciona radionica i tako nastavljena  saradnja sa školama partnerima iz Slovenije, Bugarske i Turske. Ukupno je bilo 36 učesnika, po osam iz Gimnazije Celje – centar, Slovenija  i Meram Anadolu Lisezi škole iz Konje, Turska, sedmoro iz 32.škole „Sv.Kliment Ohridski“  iz Sofije, Bugarska, troje eksperata iz Nacionalne škole za menadžment iz Sofije i desetoro učesnika iz kruševačke Gimnazije.

Tokom trodnevne radionice, učesnici su se bolje upoznali kroz razne specijalizovane aktivnosti i sumirali informacije o treninzima koji su održani u sklopu projekta. Zatim je svaka škola partner predstavila svoj proces pilotiranja kao i po jedan praktičan primer iz pilotiranja. Eksperti iz Nacionalne škole za menadžment su predstavili Priručnik, nakon čega su usledile grupne diskusije o sadržaju priručnika, alatima, dobrim stranama, oblastima koje se mogu usavršiti, kao i o budućoj primeni. Poslednja celina radionice je bila posvećena povratnim informacijama o prezentacijama, diskusijama i preporukama,  planiranju aktivnosti do završetka projekta, kao i diskusiji o načinu implementiranja pristupa nakon završetka projekta. Na kraju radionice svi učesnici su dobili sertifikat o učešću.

Slobodno vreme u ta tri dana učesnici su proveli u druženju. Zajedno su isprobavali lokalnu hranu, gledali i navijali za predstavnike na Eurosongu i oduševili se predstavom gimnazijskih đaka. Za njih je bio upriličen prijem kod gradonačelnice, kao i obilazak znamenitosti Kruševca i okoline, a poslednjeg dana je organizovana zajednička večera i time zaokružena celina koja je spojila lepo sa korisnim, dovela do novih poznanstava, razmene iskustva i iznedrila nove ideje.

Verzija teksta na engleskom jeziku dostupna je ovde >>>

Yesss Krusevac

Galerija >>>

Yesss – Kruševac

 

Preuzmite

Arhiva vesti