Почетак » Новости » Размена ученика из угла учесница

Размена ученика из угла учесница

У уторак 10. маја у наш град дошло је девет дивних девојака, ученица Гимназије Цеље —Центер. Девет  породица отворило је врата својих домова, а девојке су лаким кораком ушле у срца укућана. Иако делује мало, четири дана су била и више него довољна да се упознамо и стекнемо пријатељства која нам омогућавају да спознамо нове културе, као и другачије погледе на свет. У октобру ће ученици наше школе имати прилику да наставе дружење и упознају и породице својих гошћи.

Утицај на наше зближавање имале су и радионице одржане у школи. Многа питања и теме које вероватно не бисмо покренули у свакодневном разговору дале су нам бољу слику о њиховом начину школовања, сферама интересовања и приликама у окружењу у ком живе. Радионице су, поред развијања предузетничког духа, за циљ имале и боље упознавање двају језика. Вежбали смо брзалице, уочавали разлике између ћирилице, латинице као и словеначке абецеде… Уз пуно смеха, у опуштеној атмосфери, са радионица смо се враћали са осмехом на лицу.

На нашу иницијативу организовале смо пикник на Слободишту. Уживале смо у лепом времену, природи и пре свега једне у другима. Музика, спортске активности и мноштво анегдота заувек ће остати у дивном сећању.

Незабораван провод уследио је и следећег дана на једнодневном излету до Виминацијума и Смедеревске тврђаве. Помало уморни, вратили смо се препуни утисака. Недостатак сна није нас спречио да последње вече проведемо на најлепши начин. Сем ружа и понеке симпатије, надамо се да су наше другарице у своју родну земљу понеле пре свега успомене на предиван провод и незаборавна сећања.

Драге Тиа, Тимеја, Шпела, Емилија, Пика, Шпела, Нела, Манца, Зала — воле вас ваше Вера, Лена, Нина, Мила, Јулија, Милица, Анђела, Катарина и Валентина.

Преузмите

Архива вести