Почетак » Новости » Сусрети у Дечјој недељи

Сусрети у Дечјој недељи

У оквиру манифестације Дечја недеља, 3. октобра ове године, са професорком Горданом Чеврљаковић која води Црвени крст Гимназије, посетили смо једну јако лепу и значајну организацију –  Удружење слепих и слабовидих Крушевца.

 

При доласку били смо топло дочекани од чланова и председнице, која нас је упознала са историјатом и начином рада ове организације. Добили смо значајан увид у живот слепих и слабовидих, упознали смо се са Брајевом азбуком, машином којом се служе при писању, сатом за слепе, као и бројним другим помагалима. Видели смо како слепи користе мобилне телефоне и како читају. Сазнали смо и о проблемима са којима се они суочавају кроз потресне приче, попут дискриминације, финансијских проблема, изоловања из друштва и мањка прилика за напредак. Све у свему, из те посете изашли смо као свестранији, толерантнији и образованији људи и стекли смо нове пријатеље, које ћемо сигурно посетити опет у скоријој будућности.

04.10.2023. смо посетили и Општину града Крушевца, где смо у Мозаик сали присуствовали дечјем концерту и имали прилику да са градоначелницом Јасмином Палуровић поразговарамо о проблемима са којима се суочавамо.

Милица Милошевић и Предраг Вукосављевић 3/9

Преузмите

Архива вести