Početak » Novosti » Susreti u Dečjoj nedelji

Susreti u Dečjoj nedelji

U okviru manifestacije Dečja nedelja, 3. oktobra ove godine, sa profesorkom Gordanom Čevrljaković koja vodi Crveni krst Gimnazije, posetili smo jednu jako lepu i značajnu organizaciju –  Udruženje slepih i slabovidih Kruševca.

 

Pri dolasku bili smo toplo dočekani od članova i predsednice, koja nas je upoznala sa istorijatom i načinom rada ove organizacije. Dobili smo značajan uvid u život slepih i slabovidih, upoznali smo se sa Brajevom azbukom, mašinom kojom se služe pri pisanju, satom za slepe, kao i brojnim drugim pomagalima. Videli smo kako slepi koriste mobilne telefone i kako čitaju. Saznali smo i o problemima sa kojima se oni suočavaju kroz potresne priče, poput diskriminacije, finansijskih problema, izolovanja iz društva i manjka prilika za napredak. Sve u svemu, iz te posete izašli smo kao svestraniji, tolerantniji i obrazovaniji ljudi i stekli smo nove prijatelje, koje ćemo sigurno posetiti opet u skorijoj budućnosti.

04.10.2023. smo posetili i Opštinu grada Kruševca, gde smo u Mozaik sali prisustvovali dečjem koncertu i imali priliku da sa gradonačelnicom Jasminom Palurović porazgovaramo o problemima sa kojima se suočavamo.

Milica Milošević i Predrag Vukosavljević 3/9

Preuzmite

Arhiva vesti