Почетак » Новости » Трибина “Ментално здравље у адолесценцији”

Трибина “Ментално здравље у адолесценцији”

У организацији наше школе и Здравственог центра Крушевац, у четвртак 27. 4.2023. године у сали Биоскопа Крушевац одржана је трибина Ментално здравље у адолесценцији.  

Водитељи трибине били су клинички психолог и психотерапеут Војислав Ђинђић и дечји психијатар др Драган Дроњак који раде са младима у Дечијем диспанзеру и у Болници Крушевац. 

Трибини је  присуствовало 205 ученика наше школе, по 5 из сваког одељења. 

Водитељи трибине су говорили о карактеристикама адолесценције,  процесу откривања себе, изазовима и проблемима са којима се адолесценти суочавају, као и начинима превазилажења стресних и трауматичних искустава који могу бити конструктивни, али и деструктивни по самог адолесцента. Ученицима је указано како да разликују здраве начине решавања проблема од понашања која су штетна за њихово физичко и ментално здравље. Такође, посебно је предочено како да препознају када је потребно да потраже стручну помоћ и на који начин могу да се обрате психологу или дечијем психијатру. Присутни ученици су показали интересовање за тему о менталном здрављу, постављали су питања и учествовали у динамичном и квалитетном разговору са водитељима трибине. 

На часовима одељењске заједнице ученици који су учествовали на трибини разговараће о овој теми са друговима и другарицама из свог одељења и пренети важне информације са трибине.

Педагошко-психолошка служба

 

Преузмите

Архива вести