Početak » Novosti » Učešće u “Digitalnoj ekspediciji”

Učešće u “Digitalnoj ekspediciji”

25. i 26. septembra Kruševac je bio domaćin karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti pod nazivom “Digitalna ekspedicija”.

Reč je o projektu iza koga stoje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, zatim Kancelarija za IT i e Upravu i partneri iz USAID-a (Američke agencije za međunarodni razvoj) i UNDP-a (Program Ujedinjenih nacija za razvoj), nosioci programa “Nova pismenost”.

Kruševac je jedan od 15 gradova – domaćina ovog karavana. U ime organizatora posetiocima su se obratili Sava Savić i Biljana Zekavica, pomoćnici u gorepomenutim ministarstvima, a u ime domaćina, Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

Svojim prisustvom, ekspediciju su obogatili učenici kruševačkih škola, među kojima i učenici 1/11 odeljenja Gimnazije, smera za scensku i audio-vizuelnu umetnost, sa odeljenskim starešinom, Dejanom Stojanovićem. Oni su učestvovali u radionici “Kako da bezbedno koristim internet” i unapredili svoje znanje u ovoj oblasti. Po njihovim rečima, radionica je bila zanimljiva i korisna tj. prevazišla je njihova očekivanja. Neka onda njihovi utisci budu preporuka ostalim vršnjacima da se, i na ovaj način, edukuju na polju digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti na internetu.

 

Vakcinacija

Arhiva vesti
Bivši gimnazijalci...
U godini jubileja predstavljamo bivše učenike Gimnazije:

GIMNAZIJALCI


Gimnazija na YouTube...
GIMNAZIJA NA YouTube

Preuzmite