Početak » Novosti » Umetnički predah

Umetnički predah

U četvrtak, 17. novembra, u večernjim satima, kabinet za muzičku kulturu postao je na trenutak svojevrsna kamerna scena u Gimnaziji.

Događaj je upriličen u znak dobrodošlice  gostima iz Gimnazije Celje – Centar, a sastojao se iz niza tačaka u kojima je došao do izražaja literarni, muzički i likovni talenat gimnazijalaca. Organizatori i realizatori bili su učenici smera za scensku i audio-vizuelnu umetnost, naročito 3/11 kao „najstarije“ među njima, mada su i “najmlađi” (1/11) bili više nego dostojni saradnici (Vida Marković, Aleksandra Dakić, Katarina Nikolić, Staša Petrović…). Najzaslužniji za ostvarenje ovog druženja  je učenik 3/11, Luka Kijačić koji je čitao svoju poeziju i vodio program.

Sviranjem i pevanjem veče su ulepšale  učenice Dunja Jovanović, Dejana Begović i Natalija Anđelić, a spoj poezije i muzike nas je posebno oduševio u numeri nastaloj kao proizvod učeničke kreativnosti u procesu koji uključuje pisanje stihova, komponovanje i izvođenje.

Profesorka likovne kulture, Milena Komatinović, predstavila je likovne radove učenika kao i par filmskih vežbi koje su učenici uradili na časovima predmeta audio-vizuelne umetnosti. Veče je tako proteklo kao kolaž učeničkog stvaralaštva obuhvaćenog nastavom i vannastavnim aktivnostima, dok su prisutni, domaći i gosti, u tome iskreno uživali.

Preuzmite

Arhiva vesti