Почетак » Новости » Размена добре праксе

Размена добре праксе

Сарадња са Гимназијом Цеље — Центар наставља се и разменом искустава везаних за организацију и извођење наставе. Професорке биологије и хемије Даница Центрих и Смиљана Адамич боравиле су у Крушевцу од 13. до 19. новембра у оквиру Еразмус+ КА1 пројекта мобилности везаног за посматрање на радном месту.

Током боравка, колегинице су упоређивале наставне планове, програме и уџбенике у Словенији и Србији, посматрале извођење наставе и вежби, пратиле рад секција које развијају и негују еколошку свест и научно-истраживачки начин размишљања, а разговарале су и са ученицима, наставницима и управом школе о циљевима и изазовима у организовању учења.

Поред наставе, колегинице су се упознале са културним, историјским и уметничким знаменитостима града и околине, присуствовале поетско-музичкој вечери у организацији ученика Гимназије, посетиле су Јастребац и обишле Смедерево, а било је времена и за дружење са колегама и обнављање познанстава која су се развила током дугогодишње сарадње између Гимназије Цеље — Центар и Гимназије у Крушевцу.

Заједнички је закључак да је пројекат у потпуности испунио свој циљ јер је су сви учесници имали лепу прилику за учење, обогаћивање своје наставне праксе и продубљивање сарадње.

Проф. Станислава Арсић

Преузмите

Архива вести