Почетак » Новости » Како је  YESSS  постало ТHE END

Како је  YESSS  постало ТHE END

(Поводом краја и представљања резултата пројекта  „Млади предузетници у средњим школама“-YESSS у Центру за стручно усавршавање)

Када просветни радник дође у прилику да саставља слагалицу од компетенција, курикулума, предузетништва, коучинга, менторства и осталих „страшних“ речи, у већини случајева одустане, побегне у паници главом без обзира, постављајући логично питање: Чему то, а уз то и не ради?

Није баш увек тако…

У жељи да победе алу (још нам само оне фале), група гимназијских професора , као Аргонаути у потрази за златним руном, упушта се у авантуру која је трајала три године.  Потрага се фокусирала на откривање предузетничког духа код наших ученика. По логици ствари, најпре смо морали да га откријемо код себе, што је онда, пре три године, звучало утопистички. Помогли су нам у томе храбри људи из Словеније, Турске, Бугарске. Прозвасмо се тада учесницима пројекта YESSS, засукасмо рукаве и наша потрага отпоче.

Било је ту свега: немушти енглески, море папира, извештаја, табела, мејлова, жеља да се одустане или опали себи шамар што  се уопште упустисмо у све то… Ал је крепка воља наша издржала све и ево нас…

Последње недеље октобра, у понедељак који никако није изгледао као јесењи, представисмо резултате свог рада пред колегама и представницима градске управе. И није било оних помешаних осећања са почетка приче. Чак су и „страшне речи“ постале фамилијарне, њихова садржина нам је јасна ,али нам се њихова имена још увек не свиђају…Ето нама новог задатка и пројекта YESSS 2!

И после свега… улазимо спремнији у наше учионице, пуштамо машти да направи сценарио часа, играмо се са великом децом ко мала деца, смејемо се; са топлином мислимо на пријатеље које смо стекли у овом аргонаутском пројекту и надамо се новој авантури. Придружите се, број места није ограничен!

Слађана Дамњановић, проф.

Преузмите

Архива вести