Početak » Novosti » Zabavna nauka u Tršiću

Zabavna nauka u Tršiću

U periodu od 15. do 22. oktobra 2023. godine, Naučno-obrazovno kulturni  centar “Vuk Karadžić” u Tršiću, pružio je mogućnost svim dobitnicima nagrada na  republičkim takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti da prošire svoja znanja  na radionicama različitog karaktera.

Ovim radionicama, iz naše škole, prisustvovala je učenica filološkog  odeljenja 3/1, Doroteja Bošković. U toku ovog perioda, učenici su pored vrlo lepo  raspoređenih predavanja, čija je glavna tema bio srpski jezik i književnost, obilazili i muzeje. Kako Doroteja kaže, ova predavanja nisu bila nimalo dosadna. Po  završetku svih ovih predavanja, učenici je trebalo da odrade kviz koji je, ne nalikujući nekim školskim kvizovima, bio zanimljiv.

Naravno, najvažnija i najlepša su upravo prijateljstva koje učenici ponesu  nazad sa sobom. Sedam dana u kontinuitetu provedenih sa istim osobama svakako vas  može povezati, ali izgleda da je ovih sedam dana u Tršiću to učinilo na sasvim  poseban način. “Grupa se sastojala od nas tridesetak, ali ta konekcija koju smo  ostvarili međusobno je nešto neopisivo”, govori Doroteja. Na samom kraju, bilo je  čak i suza zbog rastanka, iako će on biti samo privremen. Možda za tri godine, ili  možda i za tri meseca, srešće se svi oni ponovo, jer ovako započeta prijateljstva su  prijateljstva koja umeju da potraju zauvek.

Anđela Živković, 3/1

 

Preuzmite

Arhiva vesti