Почетак » Новости » Гости на “Дечјој недељи”

Гости на “Дечјој недељи”

Група гимназијалаца под менторством професорке физике др Дуње Поповић допринела је својим програмом „Физика у оку посматрача“ великој завршници „Дечје недеље“ у забавном парку Шаренград у Крушевцу, у недељу 9.10.2022. године.

Реализован по позиву организатора, ово је био један од више наступа тог дана, од којих је већина представљала прави аудио-визуелни спектакл. У атмосферу плеса и музике, гимназијалци су унели зрно онога по чему се њихова школа истиче – озбиљности, одмерености, интелекта.

Матурант Алекса Микић најавио је три тематске целине, које су реализовали његови другари из три одељења: природно-математичког 4/6 и рачунарских 3/10 и 4/10. Лазар Марковић, Емилија Здравковић и Страхиња Тадић дотакли су се лепоте Ајнштајнове формуле еквивалентности масе и енергије, разматрајући њене вредности спрам осмеха Мона Лизе. Лука Јовановић и Лука Бенедети су демонстрирали тоталну рефлексију ласерске светлости у млазу течности, доводећи у питање њено праволинијско простирање, док су Милица Аздејковић и Јана Јевтић показале да нема сумње да је откриће оптичких каблова један бљесак лепоте у науци савременог доба. У центру збивања наступио је Тадија Јелесијевић с монологом о процесу дифузије и његовим применама у свакодневном животу.

Сцену смо напустили с надом да ће и оним најмлађим посетиоцима у срцу остати наклоњеност науци.

др Дуња Поповић, проф.

Како је све то изгледало, погледајте у Галерији >>>

Гости на "Дечјој недељи"

Преузмите

Архива вести