Почетак » Новости » Каријера у фокусу

Каријера у фокусу

У среду, 4. октобра, у холу Крушевачког позоришта, одржан је први сајам каријерних тимова средњих школа у Крушевцу.

Сајам је организовао Едукативни центар уз подршку швајцарске организације за помоћ у свету рада, Solidar Suisse. Успешности сајма допринели су и локални актери у области каријерног вођења и саветовања: Школска управа, Национална служба за запошљавање са Центром за информисање и професионално саветовање, Агенција за регионални развој и Канцеларија за младе у Крушевцу.

sajamtimova-1

Заједно са осталих седам средњих школа, Гимназија је представила могућности образовања у своја три образовна профила, као и досадашње репрезентативне примере квалитета наставе и ваннаставних активности.

С обзиром да пројекат „Моја каријера – Унапређивање система каријерног развоја младих у Крушевцу“ траје већ другу школску годину, може се рећи да су ученици Гимназије у току пројекта стекли нова знања у овој области. Осим организоване сарадње са локалним актерима на пољу каријерног вођења и саветовања, ученицима су постали доступнији и различити извори информација који им могу помоћи у проналажењу могућности за правилан каријерни развој. Ученици су такође учествовали у одговарајућим обукама и радионицама, при чему су стечене вештине наставили да промовишу међу својим вршњацима.

У сваком случају, придавање одговарајућег значаја питању каријерног вођења и саветовања, помоћи ће ученицима основних и средњих школа, како при наставку образовања, тако и при запошљвању.

sajamtimova-3

Преузмите

Архива вести