Početak » Novosti » Karijera u fokusu

Karijera u fokusu

U sredu, 4. oktobra, u holu Kruševačkog pozorišta, održan je prvi sajam karijernih timova srednjih škola u Kruševcu.

Sajam je organizovao Edukativni centar uz podršku švajcarske organizacije za pomoć u svetu rada, Solidar Suisse. Uspešnosti sajma doprineli su i lokalni akteri u oblasti karijernog vođenja i savetovanja: Školska uprava, Nacionalna služba za zapošljavanje sa Centrom za informisanje i profesionalno savetovanje, Agencija za regionalni razvoj i Kancelarija za mlade u Kruševcu.

sajamtimova-1

Zajedno sa ostalih sedam srednjih škola, Gimnazija je predstavila mogućnosti obrazovanja u svoja tri obrazovna profila, kao i dosadašnje reprezentativne primere kvaliteta nastave i vannastavnih aktivnosti.

S obzirom da projekat „Moja karijera – Unapređivanje sistema karijernog razvoja mladih u Kruševcu“ traje već drugu školsku godinu, može se reći da su učenici Gimnazije u toku projekta stekli nova znanja u ovoj oblasti. Osim organizovane saradnje sa lokalnim akterima na polju karijernog vođenja i savetovanja, učenicima su postali dostupniji i različiti izvori informacija koji im mogu pomoći u pronalaženju mogućnosti za pravilan karijerni razvoj. Učenici su takođe učestvovali u odgovarajućim obukama i radionicama, pri čemu su stečene veštine nastavili da promovišu među svojim vršnjacima.

U svakom slučaju, pridavanje odgovarajućeg značaja pitanju karijernog vođenja i savetovanja, pomoći će učenicima osnovnih i srednjih škola, kako pri nastavku obrazovanja, tako i pri zapošljvanju.

sajamtimova-3

Preuzmite

Arhiva vesti