Почетак » Новости » Стручни скуп за ширење резултата пројекта “Млади предузетници у средњим школама”

Стручни скуп за ширење резултата пројекта “Млади предузетници у средњим школама”

Гимназија је 24. октобра организовала стручни скуп за ширење резултата пројекта “Млади предузетници у средњим школама” у Центру за стручно усавршавање. Представљени су “Приручник за наставнике за развој предузетничких вештина”, тренинг меких вештина и коучинга, методологија рада, сајт пројекта и искуства колектива Гимназије у Kрушевцу.

Овим догађајем смо завршили изузетну трогодишњу сарадњу са Гимназијом Цеље – Центер из Словеније, Мерам Анадолу Лисези из Турске, Националном школом менаџмента и 32. школом из Бугарске. Учесници скупа су били наставници и директори основних и средњих школа из округа, представници Школске управе, Градске управе, Kанцеларије за младе, Регионалне привредне коморе, Бизнис инкубатора, ЦСУ, Едукативног центра и других локалних институција и организација.


Манифестацију је отворила директорка Биљана Дачић, која је говорила о утицају пројекта на развој Гимназије, али и Еразмус+ пројеката уопште. Затим је координаторка пројекта Александра Филиповић представила пројектне активности и сајт https://yesssproject.eu/, док је приручник, који је главни интелектуални резултат пројекта, представила Станислава Арсић једна од кооауторки.

О новој методологији и обуци за наставнике, која је развијена током пројекта и пилотирана на часовима различитих предмета, говориле су реализаторке обука Слађана Дамњановић и Биљана Пршић, уједно представљајући искуства наставника са часова пилотирања и резултате анкете за наставнике и ученике.

Наставници који су похађали обуку и пилотирали приручник Душан Степановић, наставник психологије и  Kатарина Павловић, наставница математике, говорили су о утицају и користима које ученици имају од развоја предузетничког начина размишљања и вредности у средњој школи и представили примере добре праксе нове методологије са својих часова.

На крају су учесници скупа постављали питања и учествовали у дискусији о могућностима одрживости и имплементацији резулатата пројекта, а пројектни тим је добио позив да представи пројекат и приручник Друштву педагога и психолога Расинског округа и привредницима у Регионалној привредној комори Kрушевац.

Приручник за наставнике за развој предузетничких вештина се може бесплатно преузети на сајту пројекта https://yesssproject.eu/project-outcomes/
Како су локални медији известили са овог скупа погледајте на линковима:
(Телевизија Плус) https://www.youtube.com/watch?v=9scFOeHgTsg
Александра Филиповић, координатор пројекта

Преузмите

Архива вести