Почетак » Новости » Свечана академија поводом Дана школе

Свечана академија поводом Дана школе

Академијом „Само добро и љубав могу спасити свет“ 9. јуна 2023. у Крушевачком позоришту је свечано обележено 158 година постојања, рада и живота Гимназије у Крушевцу.

Ова школска година била је изузетно плодоносна за наше гимназијалце. Директор школе, професор Биљана Дачић, уручила је награде ученицима који су освојили укупно тридесет и два одличја на републичким такмичењима. Вредним књигама награђени су и ученици који су учествовали на међународним смотрама и турнирима који су прописани календаром такмичења, а који су освојили једно од прва три места. Честитамо награђенима и похваљујемо све њихове предметне наставнике! Окупљенима се пригодним речима обратио и овогодишњи Ученик генерације, Вукан Божовић

У уметничком делу програма присутни су уживали у извођењу песама нашег хора (којим је руководио професор Дејан Стојановић), казивању актуелних стихова, које су говорили Јована, Ана и Лука, у пратњи Ивине виолине и Предрагове гитаре … Водитељи програма, који су осмислиле професорке Душица Добродолац и Гордана Зајић, били су Емилија и Никола. У наставку свечаности уживали смо у топлој, емотивној и носталгичној представи Које је боје вук, којом је наша драмска секција, коју воде професорке Нела Милојевић и Невена Симић, убедљиво ове године победила на Фестивалу средњошколског театра.

Тама не може да отера таму, само светлост то може, мржња не може да отера мржњу, само љубав то може“, мото је овогодишњег 27. броја нашег часописа Venturi. У том духу, таквом поруком ношени, хрлимо у сусрет будућим рођенданима наше Гимназије!

Гордана Зајић, проф.

Фотографије са обележавања Дана школе погледајте у Галерији >>>http://gimnazija.org.rs/bwg_gallery/dan-skole-2023/

Часопис Venturi читајте на овом линку >>>https://issuu.com/docs/63998d4d1977b414c72e444c5fa4d5b3/2

Преузмите

Архива вести