Početak » Novosti » Svečana akademija povodom Dana škole

Svečana akademija povodom Dana škole

Akademijom „Samo dobro i ljubav mogu spasiti svet“ 9. juna 2023. u Kruševačkom pozorištu je svečano obeleženo 158 godina postojanja, rada i života Gimnazije u Kruševcu.

Ova školska godina bila je izuzetno plodonosna za naše gimnazijalce. Direktor škole, profesor Biljana Dačić, uručila je nagrade učenicima koji su osvojili ukupno trideset i dva odličja na republičkim takmičenjima. Vrednim knjigama nagrađeni su i učenici koji su učestvovali na međunarodnim smotrama i turnirima koji su propisani kalendarom takmičenja, a koji su osvojili jedno od prva tri mesta. Čestitamo nagrađenima i pohvaljujemo sve njihove predmetne nastavnike! Okupljenima se prigodnim rečima obratio i ovogodišnji Učenik generacije, Vukan Božović

U umetničkom delu programa prisutni su uživali u izvođenju pesama našeg hora (kojim je rukovodio profesor Dejan Stojanović), kazivanju aktuelnih stihova, koje su govorili Jovana, Ana i Luka, u pratnji Ivine violine i Predragove gitare … Voditelji programa, koji su osmislile profesorke Dušica Dobrodolac i Gordana Zajić, bili su Emilija i Nikola. U nastavku svečanosti uživali smo u toploj, emotivnoj i nostalgičnoj predstavi Koje je boje vuk, kojom je naša dramska sekcija, koju vode profesorke Nela Milojević i Nevena Simić, ubedljivo ove godine pobedila na Festivalu srednjoškolskog teatra.

Tama ne može da otera tamu, samo svetlost to može, mržnja ne može da otera mržnju, samo ljubav to može“, moto je ovogodišnjeg 27. broja našeg časopisa Venturi. U tom duhu, takvom porukom nošeni, hrlimo u susret budućim rođendanima naše Gimnazije!

Gordana Zajić, prof.

Fotografije sa obeležavanja Dana škole pogledajte u Galeriji >>>http://gimnazija.org.rs/bwg_gallery/dan-skole-2023/

Časopis Venturi čitajte na ovom linku >>>https://issuu.com/docs/63998d4d1977b414c72e444c5fa4d5b3/2

Preuzmite

Arhiva vesti