Почетак » Новости » “Знањем спајамо векове” – свечана академија поводом Дана школе

“Знањем спајамо векове” – свечана академија поводом Дана школе

У недељу, 9. јуна, у сали Крушевачког позоришта, свечано је обележен Дан школе. Академијом под насловом “Знањем спајамо векове” представљен је богат, разноврстан садржај веома успешне школске године. Из тог сазвежђа најбољих ученика за ђака генерације изабран је Тадија Јелесијевић, који је, приликом примања признања, присутнима упутио речи достојне памћења:

“Поштовани професори, ученици и драги гости, изузетна ми је част што имам прилику да говорим испред свих вас као ђак генерације Гимназије.
Иако живимо у временима пољуљаног система вредности, система у коме је знање изгубило вредност, а рад и труд потпуно изгубили на значају, титула ђака генерације ми је ипак изузетно драга јер представља наду – наду да ће се можда управо наша генерација изборити са свим искушењима која данашњица намеће, да ћемо се борити за праве вредности и да ћемо постати генерација правих интелектуалаца који су из Гимназије понели критичко мишљење, који неће продати своју част и који ће се храбро борити за боље друштво.
Ученици Гимназије дуги низ година постижу изванредне резултате у свим сферама и ова школа је обликовала људе који су у својим животима чинили велика и племенита дела. Међутим, верујем да Гимназија може и много више да понуди и да ће свој пуни потенцијал испунити у годинама које следе. Волео бих да будуће генерације мотивишем да истрају у својим сновима, предано раде на њима и да их препреке и неразумевање на које можда наиђу не спутају, већ да им буду додатни подстрек да надмаше успехе својих претходника.
Верујем да наша школа може да постане место на коме ће сваки појединац моћи да пронађе себе и подршку за своје снове, а да ћемо вођени духом гимназијалаца, духом који ће опстати упркос свим потешкоћама на које наиђе, то и постићи.”

Снимак свечане академије можете погледати овде>>>

 

 

Преузмите

Архива вести