Почетак » Библиотека » У сећање на Светог Саву

У сећање на Светог Саву

Поводом празника просвете Центар за стручно усавршавање Крушевац у сарадњи са Подружницом друштва професора српског језика и књижевности Расинског округа расписао је и ове године Светосавски литерарни конкурс намењен ученицима основних и средњих школа. Овај конкурс се традиционално одржава у нади и жељи да истакне колико је важно очувати језик и језичку културу, традицију, али и сећање на прошлост и дела Светог Саве.

Ова традиција се чува и негује дуги низ година, али оно што је новина је то да је ове године, по први пут, конкурс био на нивоу целог Расинског округа, што је значило рекордни број радова, и самим тим, конкуренција је била већа. То, међутим, није спречило ученице Гимназије Даницу Стевановић и Јану Јевтић да се истакну и освоје завидне награде у категорији за средње школе.

Даници је припало друго место под менторством професорке Слађане Дамњановић, док је матуранткиња Јана освојила прво место под менторством професорке Душице Добродолац.

Свечана додела награда одржала се у четвртак, 26.1.2023. године у просторијама Центра за стручно усавршавање. Оно што је ову доделу учинило посебном било је присуство помоћнице градоначелника за друштвене делатности Јелене Тодоровић, народне посланице Невене Ђурић, ученика са њиховим предметним наставницима, родитељима, другарима, као и говори директора ЦСУ Николе Џугурдића и професорке Душице Добродолац, која је уједно била и председник комисије за прегледање ученичких радова.

Сви награђени ученици су прочитали своје радове који одишу духом светосавља и показују свима нама лепоту очувања српског језика и традиције.

Милица Аздејковић 4/10

Преузмите

Архива вести