Početak » Biblioteka » U sećanje na Svetog Savu

U sećanje na Svetog Savu

Povodom praznika prosvete Centar za stručno usavršavanje Kruševac u saradnji sa Podružnicom društva profesora srpskog jezika i književnosti Rasinskog okruga raspisao je i ove godine Svetosavski literarni konkurs namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. Ovaj konkurs se tradicionalno održava u nadi i želji da istakne koliko je važno očuvati jezik i jezičku kulturu, tradiciju, ali i sećanje na prošlost i dela Svetog Save.

Ova tradicija se čuva i neguje dugi niz godina, ali ono što je novina je to da je ove godine, po prvi put, konkurs bio na nivou celog Rasinskog okruga, što je značilo rekordni broj radova, i samim tim, konkurencija je bila veća. To, međutim, nije sprečilo učenice Gimnazije Danicu Stevanović i Janu Jevtić da se istaknu i osvoje zavidne nagrade u kategoriji za srednje škole.

Danici je pripalo drugo mesto pod mentorstvom profesorke Slađane Damnjanović, dok je maturantkinja Jana osvojila prvo mesto pod mentorstvom profesorke Dušice Dobrodolac.

Svečana dodela nagrada održala se u četvrtak, 26.1.2023. godine u prostorijama Centra za stručno usavršavanje. Ono što je ovu dodelu učinilo posebnom bilo je prisustvo pomoćnice gradonačelnika za društvene delatnosti Jelene Todorović, narodne poslanice Nevene Đurić, učenika sa njihovim predmetnim nastavnicima, roditeljima, drugarima, kao i govori direktora CSU Nikole Džugurdića i profesorke Dušice Dobrodolac, koja je ujedno bila i predsednik komisije za pregledanje učeničkih radova.

Svi nagrađeni učenici su pročitali svoje radove koji odišu duhom svetosavlja i pokazuju svima nama lepotu očuvanja srpskog jezika i tradicije.

Milica Azdejković 4/10

Preuzmite

Arhiva vesti