Почетак » Новости » Достојни учесници рецитаторског такмичења на немачком језику

Достојни учесници рецитаторског такмичења на немачком језику

Рецитаторско такмичење на немачком језику у организацији Одсека за германистику Филозофског факултета у Новом Саду, одржано је у децембру 2023.
Такмичење се организовало у оквиру обележавања “Године Павице Мразовић (1923 – 2003)”, изузетне германисткиње. Цела 2023. година низом манифестација је била посвећена овој научници, а у сржи њеног и нашег рада је љубав према немачком језику и књижевности.
На такмичење су позвани ученици свих разреда средњих школа Републике Србије, у којима се учи немачки као први или други страни језик.
Учествовало је педесет ученика из Новог Сада, Сремских Карловаца, Суботице, Шапца, Сенте, Титела и по један представник из Јагодине и Крушевца.
У Гимназији смо организовали аудицију за све ученике који уче немачки језик. Трочлани жири састављен од професорки немачког језика: Биљане Гаврић, Милице Станковић, Невене Ковачевић, једногласно је изабрао Милицу Вељковић, ученицу другог разреда филолошког смера, за нашег представника.
Милица је имала запажен, веома емотиван наступ и достојно представила нашу Гимназију.
“Такмичење је било веома добро организовано. Великим делом су сами студенти осмислили и водили програм. Осећала сам добродошлицу иако је већина учесника била из Новог Сада и околине. Надам се да ће се одржати и следеће године и сматрам да би то било драгоцено искуство и другим ученицима”, утисци су наше Милице Вељковић.
За наше учешће је великим делом заслужна наша бивша ученица Катарина Динић, сада мастер студенткиња Германистике, која је лично послала позив својој Гимназији и изразила велику жељу да се у Новом Саду и ми представимо. Као водитељица емисије на РТВ (Радио телевизији Војводине), Deutsche Minuten (Немачки минути), омогућила нам је да се појавимо у емисији као поносни учесници овог одабраног скупа.
Биљана Гаврић, проф.

Преузмите

Архива вести