Početak » Novosti » Dostojni učesnici recitatorskog takmičenja na nemačkom jeziku

Dostojni učesnici recitatorskog takmičenja na nemačkom jeziku

Recitatorsko takmičenje na nemačkom jeziku u organizaciji Odseka za germanistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, održano je u decembru 2023.
Takmičenje se organizovalo u okviru obeležavanja “Godine Pavice Mrazović (1923 – 2003)”, izuzetne germanistkinje. Cela 2023. godina nizom manifestacija je bila posvećena ovoj naučnici, a u srži njenog i našeg rada je ljubav prema nemačkom jeziku i književnosti.
Na takmičenje su pozvani učenici svih razreda srednjih škola Republike Srbije, u kojima se uči nemački kao prvi ili drugi strani jezik.
Učestvovalo je pedeset učenika iz Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Subotice, Šapca, Sente, Titela i po jedan predstavnik iz Jagodine i Kruševca.
U Gimnaziji smo organizovali audiciju za sve učenike koji uče nemački jezik. Tročlani žiri sastavljen od profesorki nemačkog jezika: Biljane Gavrić, Milice Stanković, Nevene Kovačević, jednoglasno je izabrao Milicu Veljković, učenicu drugog razreda filološkog smera, za našeg predstavnika.
Milica je imala zapažen, veoma emotivan nastup i dostojno predstavila našu Gimnaziju.
“Takmičenje je bilo veoma dobro organizovano. Velikim delom su sami studenti osmislili i vodili program. Osećala sam dobrodošlicu iako je većina učesnika bila iz Novog Sada i okoline. Nadam se da će se održati i sledeće godine i smatram da bi to bilo dragoceno iskustvo i drugim učenicima”, utisci su naše Milice Veljković.
Za naše učešće je velikim delom zaslužna naša bivša učenica Katarina Dinić, sada master studentkinja Germanistike, koja je lično poslala poziv svojoj Gimnaziji i izrazila veliku želju da se u Novom Sadu i mi predstavimo. Kao voditeljica emisije na RTV (Radio televiziji Vojvodine), Deutsche Minuten (Nemački minuti), omogućila nam je da se pojavimo u emisiji kao ponosni učesnici ovog odabranog skupa.
Biljana Gavrić, prof.

Preuzmite

Arhiva vesti