Početak » Novosti » Tribina “Mentalno zdravlje u adolescenciji”

Tribina “Mentalno zdravlje u adolescenciji”

U organizaciji naše škole i Zdravstvenog centra Kruševac, u četvrtak 27. 4.2023. godine u sali Bioskopa Kruševac održana je tribina Mentalno zdravlje u adolescenciji.  

Voditelji tribine bili su klinički psiholog i psihoterapeut Vojislav Đinđić i dečji psihijatar dr Dragan Dronjak koji rade sa mladima u Dečijem dispanzeru i u Bolnici Kruševac. 

Tribini je  prisustvovalo 205 učenika naše škole, po 5 iz svakog odeljenja. 

Voditelji tribine su govorili o karakteristikama adolescencije,  procesu otkrivanja sebe, izazovima i problemima sa kojima se adolescenti suočavaju, kao i načinima prevazilaženja stresnih i traumatičnih iskustava koji mogu biti konstruktivni, ali i destruktivni po samog adolescenta. Učenicima je ukazano kako da razlikuju zdrave načine rešavanja problema od ponašanja koja su štetna za njihovo fizičko i mentalno zdravlje. Takođe, posebno je predočeno kako da prepoznaju kada je potrebno da potraže stručnu pomoć i na koji način mogu da se obrate psihologu ili dečijem psihijatru. Prisutni učenici su pokazali interesovanje za temu o mentalnom zdravlju, postavljali su pitanja i učestvovali u dinamičnom i kvalitetnom razgovoru sa voditeljima tribine. 

Na časovima odeljenjske zajednice učenici koji su učestvovali na tribini razgovaraće o ovoj temi sa drugovima i drugaricama iz svog odeljenja i preneti važne informacije sa tribine.

Pedagoško-psihološka služba

 

Preuzmite

Arhiva vesti