Почетак » Новости » Еколошка, заједничка и интелигентна мобилност

Еколошка, заједничка и интелигентна мобилност

Град Крушевац, у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја, саобраћајном полицијом, Туристичком организацијом, Школском управом и другим градским установама, и ове године традиционално учествује у организовању активности у оквиру међународне манифестације „Европска недеља мобилности“ која се обележава сваке године од 16. до 22. септембра. Пошто је прошле године међу 2427 градова, колико их је организовало ову манифестацију, наш “царски град“ био међу првих 10, ове године манифестација је обогаћена низом додатних културних, едукативних, спортских и забавних активности.

ned.mob.2017.1

Другог дана Недеље мобилности домаћин занимљивог предавања била је наша школа. Дана 18. септембра, у кабинету физике, представница Градске управе Јелена Николић, дипломирани инжењер архитектуре, одржала је интересантно, у исто време и едукативно, предавање  на тему „Еколошка, заједничка и интелигентна мобилност“. Ова занимљива презентација за циљ је имала да подигне свест о загађењу животне средине, значају физичке активности и подстакне нас на здравији живот. После предавања обогаћеног кратким филмом, који је истакао разлике између бициклистичке инфраструктуре Беча и Београда, ученици трећег разреда сложили су се да им је машта заголицана и да ће им новостечено знање сигурно бити од користи на предстојећој екскурзији. Такође, имали смо прилику да чујемо нешто више о плановима за унапређење и повећање коришћења јавног превоза и изградњи нових бициклистичких стаза светског нивоа.

ned.mob.2017.2

Мотивисани овом плодоносном визијом која је оставила само позитивне утиске на све присутне, ученици су такође имали прилику да продискутују са госпођом Николић о овој релевантној теми данашњице. Највише нас је занимало на који начин ми можемо допринети спровођењу овог пројетка. Сазнали смо да само ширење свести о овом проблему модерног друштва веома доприноси његовом решавању, али да увек прво морамо почети од нас самих. Јер понекад заборавимо да шта природа ускрати, нико не може дати. Мислите позитивно, будите промене у свету!

Бојић Михајло II-8

Ћирковић Марта III-1

Преузмите

Архива вести