Početak » Novosti » Kako je  YESSS  postalo THE END

Kako je  YESSS  postalo THE END

(Povodom kraja i predstavljanja rezultata projekta  „Mladi preduzetnici u srednjim školama“-YESSS u Centru za stručno usavršavanje)

Kada prosvetni radnik dođe u priliku da sastavlja slagalicu od kompetencija, kurikuluma, preduzetništva, koučinga, mentorstva i ostalih „strašnih“ reči, u većini slučajeva odustane, pobegne u panici glavom bez obzira, postavljajući logično pitanje: Čemu to, a uz to i ne radi?

Nije baš uvek tako…

U želji da pobede alu (još nam samo one fale), grupa gimnazijskih profesora , kao Argonauti u potrazi za zlatnim runom, upušta se u avanturu koja je trajala tri godine.  Potraga se fokusirala na otkrivanje preduzetničkog duha kod naših učenika. Po logici stvari, najpre smo morali da ga otkrijemo kod sebe, što je onda, pre tri godine, zvučalo utopistički. Pomogli su nam u tome hrabri ljudi iz Slovenije, Turske, Bugarske. Prozvasmo se tada učesnicima projekta YESSS, zasukasmo rukave i naša potraga otpoče.

Bilo je tu svega: nemušti engleski, more papira, izveštaja, tabela, mejlova, želja da se odustane ili opali sebi šamar što  se uopšte upustismo u sve to… Al je krepka volja naša izdržala sve i evo nas…

Poslednje nedelje oktobra, u ponedeljak koji nikako nije izgledao kao jesenji, predstavismo rezultate svog rada pred kolegama i predstavnicima gradske uprave. I nije bilo onih pomešanih osećanja sa početka priče. Čak su i „strašne reči“ postale familijarne, njihova sadržina nam je jasna ,ali nam se njihova imena još uvek ne sviđaju…Eto nama novog zadatka i projekta YESSS 2!

I posle svega… ulazimo spremniji u naše učionice, puštamo mašti da napravi scenario časa, igramo se sa velikom decom ko mala deca, smejemo se; sa toplinom mislimo na prijatelje koje smo stekli u ovom argonautskom projektu i nadamo se novoj avanturi. Pridružite se, broj mesta nije ograničen!

Slađana Damnjanović, prof.

Preuzmite

Arhiva vesti