Почетак » Новости » Сто педесет шести Дан школе — у виртуелном окружењу

Сто педесет шести Дан школе — у виртуелном окружењу

Иза нас је још једна несвакидашња школска година. Највећи део свих наших образовних и друштвених активности одвијао се у виртуелном свету, у који смо силом прилика, због пандемије, морали да пређемо. И овај Дан школе, као и претходни, провешћемо испред екрана, уместо на свечаној академији.

Ипак, живот тече и образовање проналази своје нове путеве. Осим неизвесности, страхова и тешких тренутака, претходну школску годину обележило је и много нових сазнања, изазова и успеха на такмичењима. Морамо свакако додати и неке животне мудрости до којих смо дошли оним непогрешивим, искуственим путем.

Ову виртуелну свечану академију отворићемо Шопеновом етидом у Ф-молу (Chopin op.25 “The Bees”) у извођењу Лазара Милетића.

Вредна новинарска секција успела је да сумира све важне догађаје из претходне школске године и објави нови број школског часописа „Вентури“, а, у духу овог времена, часопис можете прочитати на следећем линку:

Venturi broj25

Или на овом линку https://issuu.com/casopis_venturi/docs/broj25

И, без обзира на све, гимназијалци су и ове године вредно учили, учествовали у спортским догађајима и свим врстама такмичења, у хуманитарним и еколошким акцијама. Нашли су начин и да негују и деле са нама своје уметничке склоности — Павле Ивановић рецитује песму „Моћ говора“ Бранислава Бране Петровића, а Миона Московљевић Преверову “Барбару”:

 

Ни чланови драмске секције нису губили време — драму „Јесен стиже, дуњо моја“ припремили су и премијерно извели на четрнаестом „Тин фесту“, који је ове године имао ревијални карактер. С обзиром на то да је представу могао уживо видети само мали број заинтересованих, снимак је доступан овде:

Са надом да ћемо следећи Дан школе прослављати у лепшим приликама, поштована виртуелна публико, хвала вам на пажњи!

Свечану академију реализовали:

Дејан Стојановић, проф. музичке културе; Мирјана Бојковић и Слађана Дамњановић, професорке српског језика и књижевности (новинарска секција); Ивана Несторовић, проф. српског језика и књижевности (рецитаторска секција); Милена Дамњановић, проф. француског језика; Невена Симић и Нела Милојевић, професорке српског језика и књижевности (драмска секција); Станислава Арсић, проф. српског језика и књижевности (аутор текста свечане академије и координатор њене реализације); Тања Николић, проф. српског језика и књижевности (координатор у реализацији програма); Слађана Ракић, проф. српског језика и књижевности (коначна реализација на школском сајту).

 

 

 

Вакцинација

Архива вести
Bivši gimnazijalci...
У години јубилеја представљамо бивше ученике Гимназије:

ГИМНАЗИЈАЛЦИ


Gimnazija na YouTube...
ГИМНАЗИЈА НА YouTube

Преузмите