Почетак » Новости » Ученичка компанија “Nature Supreme” најбоља у Србији

Ученичка компанија “Nature Supreme” најбоља у Србији

Ученице друштвеног смера, треће године Гимназије, Јована Радисављевић, Тања Младеновић, Николина Радовић, под менторством професорке Марије Урошевић, победиле су на такмичењу најбољих ученичких компанија Србије.

У периоду од 2. до 4. јуна организација Достигнућа Младих уз подршку партнера: USAID Serbia, Министарства привреде, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, компанијамa Power Group и Tele Group – реализовала је национално такмичење најбољих ученичких компанија Србије!

 

Преко 250 ученика из 19 градова из свих делова наше земље  учествовало је у овогодишњим регионалним такмичењима програма Ученичка компанија, а 20 победничких тимова  из 16 градова и општина: Бачке Паланке, Београда, Књажевца, Крагујевца, Крушевца, Лазаревца, Младеновца, Ниша, Новог Сада, Пожеге, Пријепоља, Сремске Митровице, Свилајнца, Сврљига, Ужица и Зајечара –  пласирало се на национално финале.

Одлуку о победи на националном финалу донео је стручни жири, прогласивши следеће компаније као победничке:

Прво место освојила је ученичка компанија Nature Supreme из Гиманзије у Крушевцу која је осмислила иновативан производ који решава проблем уколико ожедните, а налазите се у природи. Дизајнирали су “Drop” – справицу која се имплементира у стабло с циљем екстракције воде из дрвета.

Друго место освојили су ученици из ученичке компаније Edu Games из Прве крагујевачке гимназије која се бави  креирањем едукативних видео игара базираних на платформи Minecreaft.

Треће место заузела је ученичка компанија EkoLim из гимназије „Бора Станковић“ у Нишу. Ови средњошколци развили су соларни панел који служи за допунско загревање ваздуха у затвореним просторијама, а који је  направљен од употребљених лименки.

Чланови Алумни клуба организације Достигнућа Младих уручили су и посебне награде: прву за тимски дух, која је отишла у руке компаније БиоФилтер из стручне школе „Душан Тривунац Драгош“ из Сврљига. Друга традиционална награда под називом ‘’Млади лидери“ припала је средњошколцима који су посебно истакли своје лидерске вештине. Титулу најбољег младог лидера Србије понео је Лазар Филиповић из компаније Infinity Гимназије Крушевац.

Талентовани средњошколци из Гимназије Крушевац представљаће са својом идејом Србију на Европском финалу најбољих ученичких компанија које ће се одржати од 29. јуна до 15. јула, а где ће имати прилику да ‘’одмере’’ снагу своје креативности у конкуренцији  ученичких компанија из 40 земаља Европе. Ученице друштвеног смера, треће године, Јована Радисављевић, Тања Младеновић, Николина Радовић под менторством професорке Марије Урошевић презентоваће нашу земљу овога пута он-лине због актуелне пандемијске ситуације у Европи. Домаћин такмичења ове године је Литванија.

Сјајна вест је да ће сва три првопласирана тима из Србије добити могућност да се боре за победу у оквиру Public Award награде коју додељује глас јавности, тако да ћемо наше талентованe средњошколце моћи да подржимо и онлајн гласањем и обезбедимо им победу.

За више информација о нашем тиму на њиховом сајту Nature Supreme и инстаграм профилу https://www.instagram.com/naturesupreme_/

Вакцинација

Архива вести
Bivši gimnazijalci...
У години јубилеја представљамо бивше ученике Гимназије:

ГИМНАЗИЈАЛЦИ


Gimnazija na YouTube...
ГИМНАЗИЈА НА YouTube

Преузмите