Почетак » Библиотека » Антикорупцијски водич кроз наставу

Антикорупцијски водич кроз наставу

Корисници школске библиотеке, како професори, тако и ученици, моћи ће да изнајме “Антикорупцијски водич кроз школске часове”, који је издавач, Омладински одбор за образовање, поклонио Гимназији.

Приручник је резултат пилот-пројекта “Млади против корупције”, који су заједно спровели Омладински одбор за образовање и Иницијатива за друштвену одговорност. Финансијску подршку пружила је Амбасада Краљевине Норвешке, а стратешку подршку Агенција за борбу против корупције.

По речима издавача, циљ пројекта је смањење нивоа корупције у Србији кроз рад са младима и то укључивањем школа у овај процес, развијањем модела часова, успостављањем сарадње између младих и институција. Полазна идеја програма је да се на развијању културе отпорности на корупцију мора почети од најмлађег узраста и то повећањем њихових знања, вештина и моћи да се корупцији одупру и да на тај начин буду проактивни чланови друштва.

Поред тога што је ова публикација требало да обједини целокупан рад на пројекту, она је пре свега водич и практикум за увођење важних друштвених тема у школски програм.

Преузмите

Архива вести