Почетак » Новости » Дан планете земље

Дан планете земље

Одељење 4/10 посветило је једану недељу припреми радионица и презентација поводом Дана планете. Својим ангажманом, одељење је разделило теме како би што свеобухватније покрило важност очувања наше планете.

Циљ ових активности је био интердисциплинарни приступ еколошким темама уз примену стеам метода учења. Ментор је проф. биологије Александра Радомировић – учесник Еразмус+ пројекта .
Прва група је истраживала важност воде, фокусирајући се на њену виталну улогу за живот на Земљи и на начине како је можемо очувати.

Друга група је истраживала јединственост планете Земље као једине познате планете на којој постоји живот, истичући важност очувања и истраживања планете Земље.
Трећа група је истраживала екстреме Земље, као што су специфичне климе и највише и најниже температуре, подсећајући нас на разноликост и рањивост наше планете.


Четврта група се фокусирала на највеће живе организме на свету, истражујући чуда природе и подсећајући нас на чудесне облике живота који нас окружују.
Пета група је истраживала Земљу и њене активне тектонске плоче, наглашавајући динамику наше планете и њену способност да обликује своју површину.
Шеста група је истраживала климатске промене и промовисала идеје о зеленијем начину живота и важности рециклаже, надајући се да ће њихови материјали инспирисати младе генерације и подстаћи их на иновативна решења за очување наше планете.


Одељење се нада да ће припремљени материјали послужити као основа за даље учење и акцију, те да ће млади наставити да допуњују ове идеје новим сазнањима и иновативним приступима решавању проблема очувања наше драгоцене Земље.
Јулија Петровић 4/10

Преузмите

Архива вести