Почетак » Новости » Еразмус + пројекат акредитације – ИКТ алати за креативну и колаборативну учионицу

Еразмус + пројекат акредитације – ИКТ алати за креативну и колаборативну учионицу

У оквиру пројекта Еразмус акредитације реализована је прва у низу мобилности планираних за ову школску годину. Курс за наставнике “ИКТ алати за креативну и колаборативну учионицу” одржан је од 4. до 9. марта 2023. у Кампус Академији у Сан Кристобал де ла Лагуни (Шпанија).

Наставници Александра Филиповић, професорка математике и Дејан Оролић, професор математике су похађали курс заједно са колегама из других европских земаља.

Током курса о ИКТ алатима који учионицу могу учинити динамичнијом и занимљивијом, учесници су проширили своја знања и стекли нова о низу различитих могућности како савремене технологије могу помоћи у настави. Курс се базирао на различитим софтверима који унапређују наставу и чине је савременијом, као и на могућностима измештања наставе ван школског простора. Разговарало се и о вештачкој интелигенцији као значајној могућности за унапређење планирања и спровођења наставе. На крају, учесници су упознати и са шпанским школским системом, па су могли да направе поређење са нашим.

Општи утисак учесника је да су организатори курса били веома професионални и срдачни. Са колегама из других земаља (Немачка, Шведска, Хрватска, Белгија, Словачка, Грчка) остварен је изванредан контакт и отворене су нове могућности за сарадњу. Томе су допринели и организовани обиласци Ла Лагуне и Националног парка Ел Теиде који су учесницима омогућили да упознају локалну културу и природне лепоте.

Следећа фаза пројекта подразумева низ презентација током којих ће учесници поделити стечена знања, закључке и утиске са колегама, ученицима и заинтересованом јавношћу и применити их у настави.

проф. Александра Филиповић и проф. Дејан Оролић

Преузмите

Архива вести