Почетак » Новости » Европски дан језика

Европски дан језика

Норвешка пословица каже: „Онај ко воли свој језик, воли свој народ, а онај ко воли туђи језик, воли цео свет“. Вођени овом пословицом, ученици наше школе су, уз помоћ професора страних језика, 16.10.2018, у кабинету за српски језик и књиженост, обележили Европски дан језика.

Европски дан језика је манифестација која се обележава у 47 држава чланица Већа Европе, са циљем да се подстакне учење што више језика.  Гости су имали прилику да се провозају једним аутобусом пуним културе, занимљивости, музике, хране, веровања и наравно језика.

Од далеке Шкотске возили смо се преко Немачке, Италије па све до Француске да бисмо се вратили у прошлост и научили још нешто о латинском језику. Кроз песму, игру и храну ученици су нам показали важност учења страних језика и лепоту владања њима.

На самом крају програма, сви учесници су, певајући чувену песму Елвиса Прислија „Can’t help fallin’ in love“, доказали да је језик није само мртво слово на папиру, него да је језик једна истинска лепота и вредност која обогаћује и оплемењује човека.

Текст писао: Михајло Бојић III8

Фотографије: Василије Вељковић IV2

 

 

Преузмите

Архива вести