Početak » Novosti » Evropski dan jezika

Evropski dan jezika

Norveška poslovica kaže: „Onaj ko voli svoj jezik, voli svoj narod, a onaj ko voli tuđi jezik, voli ceo svet“. Vođeni ovom poslovicom, učenici naše škole su, uz pomoć profesora stranih jezika, 16.10.2018, u kabinetu za srpski jezik i knjiženost, obeležili Evropski dan jezika.

Evropski dan jezika je manifestacija koja se obeležava u 47 država članica Veća Evrope, sa ciljem da se podstakne učenje što više jezika.  Gosti su imali priliku da se provozaju jednim autobusom punim kulture, zanimljivosti, muzike, hrane, verovanja i naravno jezika.

Od daleke Škotske vozili smo se preko Nemačke, Italije pa sve do Francuske da bismo se vratili u prošlost i naučili još nešto o latinskom jeziku. Kroz pesmu, igru i hranu učenici su nam pokazali važnost učenja stranih jezika i lepotu vladanja njima.

Na samom kraju programa, svi učesnici su, pevajući čuvenu pesmu Elvisa Prislija „Can’t help fallin’ in love“, dokazali da je jezik nije samo mrtvo slovo na papiru, nego da je jezik jedna istinska lepota i vrednost koja obogaćuje i oplemenjuje čoveka.

Tekst pisao: Mihajlo Bojić III8

Fotografije: Vasilije Veljković IV2

 

 

Upis u računarsko odeljenje

Arhiva vesti
Bivši gimnazijalci...
U godini jubileja predstavljamo bivše učenike Gimnazije:

GIMNAZIJALCI


Gimnazija na YouTube...
GIMNAZIJA NA YouTube

Preuzmite

Bezbedan Internet

Sajt našeg učenika, Mihajla Šumakovića, koji sadrži brojne savete kako se zaštiti na internetu, aktuelne teme i probleme na svetski povezanoj mreži računara
bezbedaninternet.netai.net