Почетак » Новости » Европски дневник 2017/2018.

Европски дневник 2017/2018.

Делегација Европске уније у Србији расписала је нови наградни конкурс „Европски дневник 2017/18“.

У складу са темама публикације Европски дневник (http://bit.ly/2DSQs2T), теме овогодишњег конкурса се тичу младих и Европске уније, а у оквиру области: активно грађанство, здрав живот, превенција насиља, учење, зелене теме, одржива економија, повезивање култура.
Новина овогодишњег конкурса је специјална категорија радова: ГДЕ ПРОШЛОСТ СУСРЕЋЕ БУДУЋНОСТ – 2018. ГОДИНА ЕВРОПСКОГ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА.
Желећи да средњошколци дају посебан допринос обележавању године културног наслеђа, Делегација Европске уније у Србији одлучила је да у оквиру сваке категорије конкурса „Европски дневник 2017/18“ додели по једну награду на тему културног наслеђа.

Овогодишњи конкурс обухвата шест категорија у којима се подносе радови:

1. Литерарни радови;
2. Ликовни радови;
3. Новинарски жанрови;
4. Фото репортаже или фото-радови;
5. Видео форме;
6. Мултимедијалне форме.

Још једна новина овогодишњег конкурса је могућност индивидуалног и групног учешћа на конкурсу.

Награђени ученици и њихови ментори ће имати прилику да путују у једну или више земаља Европске уније у мају 2018. године!

Рок за достављање радова је 10. март до поноћи.

Радови се подносе искључиво електронским путем и то индивидуални радови овде: http://bit.ly/2kYNItd , а тимски радови овде: http://bit.ly/2pwBhJE , док се ликовни радови шаљу поштом, на адресу: Београдска отворена школа, Масарикова 5/16 11000 Београд.

Детаљне информације прочитајте у прилозима:

ПОЗИВ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ

УПУТСТВО ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ

Све информације о конкурсу можете пронаћи и на сајту www.evropskidnevnik.rs, а одговоре на најчешће постављена питања у вези са конкурсом, у оквиру категорије Питања и одговориhttp://bit.ly/2DesLRw.

Преузмите

Архива вести