Početak » Novosti » Evropski dnevnik 2017/2018.

Evropski dnevnik 2017/2018.

Delegacija Evropske unije u Srbiji raspisala je novi nagradni konkurs „Evropski dnevnik 2017/18“.

U skladu sa temama publikacije Evropski dnevnik (http://bit.ly/2DSQs2T), teme ovogodišnjeg konkursa se tiču mladih i Evropske unije, a u okviru oblasti: aktivno građanstvo, zdrav život, prevencija nasilja, učenje, zelene teme, održiva ekonomija, povezivanje kultura.
Novina ovogodišnjeg konkursa je specijalna kategorija radova: GDE PROŠLOST SUSREĆE BUDUĆNOST – 2018. GODINA EVROPSKOG KULTURNOG NASLEĐA.
Želeći da srednjoškolci daju poseban doprinos obeležavanju godine kulturnog nasleđa, Delegacija Evropske unije u Srbiji odlučila je da u okviru svake kategorije konkursa „Evropski dnevnik 2017/18“ dodeli po jednu nagradu na temu kulturnog nasleđa.

Ovogodišnji konkurs obuhvata šest kategorija u kojima se podnose radovi:

1. Literarni radovi;
2. Likovni radovi;
3. Novinarski žanrovi;
4. Foto reportaže ili foto-radovi;
5. Video forme;
6. Multimedijalne forme.

Još jedna novina ovogodišnjeg konkursa je mogućnost individualnog i grupnog učešća na konkursu.

Nagrađeni učenici i njihovi mentori će imati priliku da putuju u jednu ili više zemalja Evropske unije u maju 2018. godine!

Rok za dostavljanje radova je 10. mart do ponoći.

Radovi se podnose isključivo elektronskim putem i to individualni radovi ovde: http://bit.ly/2kYNItd , a timski radovi ovde: http://bit.ly/2pwBhJE , dok se likovni radovi šalju poštom, na adresu: Beogradska otvorena škola, Masarikova 5/16 11000 Beograd.

Detaljne informacije pročitajte u prilozima:

POZIV ZA UČESTVOVANJE

UPUTSTVO ZA UČESTVOVANJE

Sve informacije o konkursu možete pronaći i na sajtu www.evropskidnevnik.rs, a odgovore na najčešće postavljena pitanja u vezi sa konkursom, u okviru kategorije Pitanja i odgovorihttp://bit.ly/2DesLRw.

Preuzmite

Arhiva vesti