Почетак » Новости » Jавни позив за учеснике размена ученика са школама из Португалије и Италије

Jавни позив за учеснике размена ученика са школама из Португалије и Италије

Поштовани ученици и родитељи,

Гимназија у Крушевцу организоваће у наредном периоду размену ученика са две партнерске школе, у оквиру Еразмус+ пројекта. Тема размене је културно наслеђе.

Ученици другог разреда наше школе угостиће једанаесторо ученика из Силвеша (Португалија) од 24. фебруара до 2. марта 2024, а исти ученици боравиће у Португалији од 13. до 20. априла 2024. у пратњи професорке Биљане Пршић.

Десеторо ученика трећег разреда Гимназије угостиће ученике из партнерске школе из Остиље од 24. фебруара до 2. марта 2024, а гостоваће у Италији, код истих ученика, од 7. до 13. априла 2024. Ученике ће пратити професорка Станислава Арсић.

Од ученика који се пријаве за размену и њихових родитеља очекује се да учествују у свим активностима предвиђеним програмом, да обезбеде у својој породици смештај и оброке за своје госте током једнонедељног боравка, као и да их дочекају и брину о њима у духу гостопримства и толеранције.

Нашим ученицима ће током боравка у Италији/Португалији такође бити обезбеђени смештај и оброци у породицама ученика, а остали трошкови (пут, путно здравствено осигурање, остале активности) су обезбеђени из средстава Еразмус+ пројекта.

Избор учесника извршиће школски Еразмус тим на основу поднетих пријава у складу са захтеваном полном структуром (2. разред – 4 девојчице и 7 дечака; 3. разред – 5 девојчица и 5 дечака). Радни језик обе размене је енглески.

Пријаве ученика примаће се до 31. 1. 2024. у 12 часова на следећим линковима:

  • за ученике другог разреда, за размену са Португалијом ОВДЕ;
  • за ученике трећег разреда, за размену са Италијом ОВДЕ.

 

Након избора учесника, одржаће се информативни родитељски састанци о чему ћете бити накнадно обавештени.

 

 

Еразмус тим Гимназије

 

 

 

 

Преузмите

Архива вести