Почетак » Новости » Трагања, књижевно вече Књижевне омладине Гимназије

Трагања, књижевно вече Књижевне омладине Гимназије

Четвртак 7.12.2023. године за неке од нас био је посебан и несвакидашњи. Тог дана, у  организацији професорке Тање Николић и професора Драгослава Ђорђевића, Књижевна омладина Гимназије нам је приредила  књижевно вече на коме су своје песме читали њени чланови.

Вече је отворила и кроз њега нас сигурно, али ненаметљиво, водила Ана Тимотијевић. На почетку и крају, чули смо незаборавне мелодије класичне музике, које нам је Дуња Јовановић свирала на клавиру. Те вечери у Клубу КЦК  уживали  смо у  стиховима младих талената Гимназије: Матије Пешића, Ксеније Петровић, Марка Михајловића, Љубице Јовановић, Милице Ђорђевић, Дуње Јовановић, Катарине Николић, Лане и Еме Томић, који су  прочитали по две своје песме.

Вече ту није било готово, јер су нам атмосферу улепшале и употпуниле чаробне девојке, Наталија Анђелић и Миона Петровић, изводећи  увек популарнe песме  Нине Бадрић и бенда Тап 011. Многобројна публика сачињена  од професора, ученика, пријатеља и чланова породица, уживала је уз разнолике тонове музике и поезије. Певали смо добро познате поп песме, плакали, али се и смејали уз неке наше стихове и сви заједно трагали за љубављу, срећом, изгубљеним илузијама и недосањаним сновима. Клуб КЦК те вечери био је испуњен аплаузима, смехом и похвалама за све учеснике ове обичне – необичне књижевне вечери.

 Са сигурношћу можемо рећи да ћемо ово књижевно вече дуго памтити и да полако бројимо дане до следећег.

Ксенија Петровић 2/1

                                                                      

Преузмите

Архива вести